Welkom bij

Wereldwinkel Sittard

Fysis thee uit Griekenland

Fysis is een biologisch merk dat gespecialiseerd is in hoge kwaliteit Griekse kruiden uit de vruchtbare grond van Griekenland. Ze koppelen de traditionele voordelen van kruiden met een moderne wetenschappelijke benadering om biologische producten te ontwikkelen die uw welzijn bevorderen. Het woord Fysis betekent natuur in klassiek Grieks.

Sage

Deze thee komt oorspronkelijk uit Griekenland en wordt meestal na het diner geserveerd.

Verwarm een kop (mineraal)water tot het kookt, voeg 4 blaadjes Sage toe en laat het 7 tot 10 minuten trekken. Verwijder de blaadjes, serveer in een kop en geniet.

Lemon Verbena

Lemon Verbena komt waarschijnlijk uit Zuid-Amerika en is naar Europa gebracht door de Spanjaarden in de 17de eeuw. Fysys koopt de biologische Lemon Verbena in bij kleine Griekse boerderijen die zich richten op kwaliteit en niet op kwantiteit. Elk blad wordt met de hand geplukt.

Lemon Verbena thee is rijk aan geur en smaak. Verwarm een kop (mineraal)water tot het kookt, voeg 5 blaadjes Lemon Verbena toe en laat het 7 tot 10 minuten trekken. Verwijder de blaadjes, serveer in een kop en geniet.

Lemon Balm

Lemon Balm is van oudsher nauw verbonden met bijen en wordt ook wel ‘kruid van de honingbij’ genoemd. Fysis koopt Lemon Balm bij kleine biologische boerderijen die zich voornamelijk richten op kwaliteit.

Lemon Balm wordt vaak gebruikt om rauwe vis, zeevruchten en groene salade te kruiden. Ook wordt het soms gebruikt in ijs en voor het maken van warme en koude thee.