Welkom bij

Wereldwinkel Sittard

Change the script, join the vibe 

vibers™ is een nieuw materiaal voor consumentenproducten, verpakkingen, en beton. Het wordt gemaakt van Olifantsgras. Dat is een snelgroeiend gewas dat 4x zo veel CO2 vastlegt als een bos met bomen. Dankzij moderne technieken is het supergeschikt om producten te maken die beter zijn voor het milieu. Het  Olifantsgras wordt lokaal geteeld, op braakliggende gronden die niet gebruikt worden voor voedsel. Er wordt gebruik gemaakt van Nederlandse maakindustrie en zo weinig mogelijk transport.

Voor een beter milieu
Ze zijn met vibers begonnen omdat ze graag een alternatief willen bieden voor plastic verpakkingen. En ze vechten niet tegen de industrie maar werken er juist mee samen. Met de vezels van vibers™ maken ze vervangers voor vervuilende producten: oersterk, duurzaam en mooi. Voor keukenwaar, verpakkingen en designproducten. Met een prachtige uitstraling. Change the script, join the vibe.

Bestaande producten in een nieuw jasje
vibers™ gebruikt bestaande mallen voor het maken van producten. Hergebruik heeft de voorkeur boven nieuw. Met dit materiaal kan men verpakkingen voor bijvoorbeeld tomaten, koekjes en plakjes kaas thermovormen. En spuitgieten op bestaande machines. Dit gebeurt met veel lagere temperaturen dan gebruikelijk en bespaart daardoor tot zo'n 30% energie. Dat is goedkoper en beter voor het milieu.